Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Regeling Gamefonds licht gewijzigd

De besturen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Mediafonds hebben een nieuwe 'Regeling Gamefonds' vastgesteld. Deze regeling heeft tot doel het verstrekken van subsidies voor het ontwikkelen of produceren van een game met een artistieke kwaliteit en de verwachting van een hoogwaardige en innovatieve waarde. De regeling is in hoofdlijnen hetzelfde gebleven ten opzichte van de vorige Regeling Gamefonds uit 2013. Het artikel 'Voorwaarden voor ondersteuning' is bijvoorbeeld identiek.

Op basis van de Regeling Gamefonds worden financiële middelen beschikbaar gesteld aan projecten, waarbij sprake is van een interdisciplinaire samenwerking tussen vormgevers, animatoren, gameontwikkelaars, culturele instellingen of anderszins betrokken disciplines of organisaties bij de ontwikkeling of productie van een game.

De regeling wordt in beginsel uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Jaarlijks worden in ieder geval drie aanvraagrondes vastgesteld voor de regeling. Dit jaar zijn er nog resterende deadlines van 7 mei, 20 augustus en 22 oktober 2015. Jaarlijks is een budget van € 300.000 beschikbaar.

De website www.gamefonds.nl is niet langer in gebruik. Relevante informatie wordt gepubliceerd via de websites van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds.

Terug naar overzicht