Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Oproep Literaire Game aangekondigd

Het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds roepen Nederlandse en Vlaamse auteurs en gameontwikkelaars op om (samen) een voorstel in te dienen voor het gezamenlijk ontwikkelen van een literaire game: een literaire spelervaring. De oproep staat open voor alle vormen van literatuur en gameplay. Korte verhalen, text based adventures, jeugdliteratuur, 2d-scrollers en poëzie zijn allemaal mogelijk, zolang de gameplay en het verhaal volledig geïntegreerd zijn.

De keuze voor het platform en de hardware zal vrij zijn. De game mag ontwikkeld worden voor een online omgeving, mobiel, consoles, de Oculus Rift etc.

De oproep kent twee fases: een ontwikkelingsfase waarin een ‘proof of concept’ wordt gemaakt en een realisatiefase waarin de beste voorstellen verder worden uitgewerkt tot een volwaardige game. De ingediende voorstellen worden beoordeeld door de adviescommissie van het Gamefonds, in samenspraak met het Letterenfonds. Meer informatie en indiendata zullen op de websites en in nieuwsbrieven van de betrokken fondsen worden gepubliceerd.

Terug naar overzicht