Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Circa € 100.000 voor cultuur- en natuurprojecten in Friesland

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in april 2015 aan 48 projecten in totaal € 96.740 toegekend. Aan de Friese Milieufederatie werd € 5.000 verstrekt, voor het project Heel Fryslân Zoemt. Hiermee worden bijenweides aangelegd, die voor een goede biodiversiteit moeten zorgen. Ook de Stichting Avifauna Fryslân ontvangt een bedrag van € 5.000. De stichting zal het geld gaan inzetten voor een onderzoek naar broedvogels, trekvogels en wintergasten.

Daarnaast werden er onder meer bijdragen toegekend aan de Muziekvereniging De Bazuin uit Oentstjerk (€ 7.500) voor deelname aan de Europese Brassband Kampioenschappen en aan de Stichting City Proms (€ 5.000) voor het gelijknamige festival, dat dit jaar plaatsvindt.

Een totaaloverzicht van alle actuele toekenningen in Friesland is hier te vinden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Er wordt vier keer per jaar vergaderd. Aanvragen kunnen tot een maand voor de vergaderdatum worden ingediend.
Voor 2015 zijn er nog deadlines op 22 mei, 17 augustus en 3 november.

Terug naar overzicht