Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

€ 4 miljoen beschikbaar voor MIT-regeling Noord-Nederland

De drie noordelijke provincies stellen een budget van € 4 miljoen beschikbaar voor de MIT-regeling (MKB innovatiestimulering topsectoren) die op 19 mei zal worden opengesteld. U kunt als ondernemer gebruik maken van instrumenten die landelijk en regionaal beschikbaar zijn. Het gaat hierbij om innovatie-adviesprojecten en haalbaarheidsprojecten.

Het project waarvoor u subsidie aanvraagt moet in ieder geval passen binnen de Research and Innovation Strategy for Smart Specialization (RIS3) Noord- Nederland en de Noordelijke Innovatie Agenda (NIA), of de innovatieprogramma’s van de landelijke topsectoren.
U kunt via de MIT in 2015 één kennisvoucher ontvangen, en/of éénmaal subsidie voor één van de overige instrumenten die landelijk dan wel regionaal worden aangeboden.


Op 6 mei organiseert het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een informatiebijeenkomst. U kunt zich hiervoor aanmelden door middel van het sturen van een e-mail naar mit@snn.eu.


Het MIT wordt in Noord-Nederland in nauwe afstemming met het nieuwe OP EFRO uitgevoerd. Op dit moment werkt het SNN aan een tweede OP EFRO instrument (na de OP EFRO Tender 2015). Hoewel er nog niets vast ligt, ziet het er naar uit dat het tweede OP EFRO instrument een MKB regeling wordt voor met name kleinere onderzoek- en ontwikkelingsprojecten. Dit ter onderscheiding van de OP EFRO Tender die nog tot 1 mei 2015 open staat.

Terug naar overzicht