Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Topsector Agri&Food: indienen vanaf 1 juni

In 2013 verwacht de Topsector Agri&Food twee nieuwe calls: één call voor FND-haalbaarheidsprojecten en één call voor FND-MKB-innovatieprojecten. Aanvragen voor beide calls kunnen worden ingediend vanaf 1 juni tot en met 23 september 2013. In april of mei zullen de calls door het ministerie van Economische Zaken worden gepubliceerd. Het budget en de verdeling zullen dan ook worden bekendgemaakt.

De call voor FND-haalbaarheidsprojecten wordt op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Het subsidiepercentage blijft 50%.
Voor de FND-MKB-innovatieprojecten komt een tender. Er geldt daarnaast één subsidiepercentage van 40% voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling. Dit wijkt af van de regeling in 2012.

Het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) voor de Topsector Agri&Food brengt de kennisbehoefte van het bedrijfsleven in beeld en adviseert het topteam Agrofood bij het vaststellen van de onderzoeksthema's. Daarnaast coördineert de TKI de Europese activiteiten en onderhoudt het contact met de acht andere topsectoren.

Terug naar overzicht