Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
17

Toekenningen en wijzigingen voor Limburgse subsidie transitie woningmarkt

In november 2012 hebben alle Limburgse gemeenten in het kader van de motie bouw een schriftelijke uitnodiging ontvangen, om in december mogelijke projecten aan te dragen voor stimulering van de bouw en de transitie van de Limburgse woningmarkt. De gemeenten werd gevraagd, twee projecten aan te dragen met een startdatum per maart (korte termijn) en één project met een startdatum van uiterlijk 1 januari 2014 (middellange termijn). Er zijn in totaal 110 projecten aangemeld, waarvan 43 aanvragen voor de korte termijn en 67 voor de middellange termijn.

Op 16 april 2013 werd door Gedeputeerde Staten het groene licht gegeven voor de tiende reeks projecten. Ditmaal worden er bijdragen verleend aan het Sportcompex Hanzon in Eys (€ 81.436), Sportpark Kollenberg (gemeente Nuth, € 185.000), het Von Clermontshuis / Kopermolen III (gemeente Vaals, € 324.483) en het Catualiumplein (gemeente Maasgouw, € 48.425).

De subsidies worden verstrekt vanuit het Subsidiekader stimulering bouw en transitie Limburgse woningmarkt 2013 - 2015. Gedeputreerde Staten hebben besloten, dit subsidiekader aan te passen. Het is nog niet duidelijk, wat deze aanpassingen zullen gaan inhouden. De wijzigingen zullen binnenkort worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad.

Terug naar overzicht