Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
17

Sectorplan beveiliging 24 maart geopend voor subsidieaanvragen

Vanaf 24 maart a.s. kunnen werkgevers in de beveiligingsbranche gebruikmaken van subsidies op basis van het sectorplan. Het doel van dit plan is om via verschillende projecten de werkgelegenheid in de branche te stimuleren en te behouden. Voor alle projecten bedraagt de subsidie 50% van de kosten. Een uitzondering hierop vormen 100 loopbaanscans die worden aangevraagd door werknemers: deze worden volledig vergoed.

De volgende drie subsidiabele projecten maken deel uit van het sectorplan:

Van-Werk-naar-Werk-trajecten: 4 of 6 maanden traject om beveiligers te begeleiden in het vinden van een nieuwe baan. Begeleiding van-Werk-naar-Werk vindt plaats met behulp van gespecialiseerde bureaus. Zij helpen de beveiliger om een andere baan/uitdaging te vinden binnen of buiten de sector;
Toekomstgerichte scholing: deze scholing bestaat uit trainingen Nederlands, Engels, Duits en computervaardigheden;
Loopbaanscans: een inventarisatie van loopbaanwensen en mogelijkheden van de beveiliger.

Om in aanmerking te komen voor subsidie worden verschillende voorwaarden gesteld. Zo moet de aanvrager onder de werkingssfeer vallen van de cao Particuliere Beveiliging. Een opleiding of traject moet worden gevolgd bij een door opleidingsfonds SOBB geselecteerde aanbieder. Het traject moet binnen 2 maanden na online inschrijving worden gestart. Beveiligers en werkgevers kunnen tot 1 september 2016 gebruikmaken van de subsidiemogelijkheden.

Terug naar overzicht