Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
17

Subsidie voor verplaatsing glastuinbouwbedrijven in Gelderland

Op 1 juni 2014 opent de provincie Gelderland een subsidie voor het verplaatsen van glastuinbouwbedrijven. Eigenaren of langdurig pachters van een glastuinbouwbedrijf kunnen tot en met 30 juni 2014 subsidie voor verplaatsing aanvragen. Voor deze periode is een subsidieplafond van € 4,4 miljoen vastgesteld.

De regeling werkt volgens het tenderprincipe. Dit betekent onder meer, dat de aanvragen vóór de sluiting van de aanvraagtermijn door de provincie moeten zijn ontvangen en volledig moeten zijn. Bij een tender mogen aanvragen na de uiterste indieningsdatum niet meer worden aangevuld of gewijzigd. Onvolledige aanvragen worden dan ook, zonder dat de provincie hiervoor een verzoek om aanvulling verstuurt, niet in behandeling genomen. De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor het tijdig en volledig indienen van de aanvraag. De provincie zal de aanvragen, die vóór 17 juni worden ingediend, op volledigheid controleren, zodat de aanvrager de gelegenheid krijgt, eventuele ontbrekende gegevens nog toe te voegen. 

Met ingang van 1 januari 2014 is de subsidieverordening Vitaal Gelderland 2011 (SVG) aanzienlijk gewijzigd. Alle voorheen afzonderlijke subsidieregelingen vallen voortaan de SVG. Ook de Regels subsidieverstrekking Land- en Tuinbouw 2013 zijn komen te vervallen. De nieuwe SVG is opgebouwd uit hoofdstukken, die nader zijn onderverdeeld in titels en paragrafen. Verplaatsing glastuinbouw is één van de paragrafen binnen de titel Land- en tuinbouw.

Terug naar overzicht