Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
17

Nieuwe Friese subsidieregeling voor musea en kunstinfrastructuur

De provincie Friesland heeft de Subsidieregeling musea en kunstinfrastructuur Fryslân (MKFR) gepubliceerd.

Het doel van de al aangekondigde nieuwe regeling is bij te dragen aan de totstandkoming van een kwalitatief hoogwaardig aanbod van professionele musea en kunstinfrastructuur in de provincie Fryslân. De regeling bestaat uit aparte onderdelen voor enerzijds musea en anderzijds de kunstinfrastructuur.

Musea
Subsidie op basis van dit onderdeel kan worden aangevraagd door een in de provincie Fryslân gevestigde rechtspersoon zonder winstoogmerk, die in een pand in de provincie Fryslân een fysiek museum exploiteert, dan wel meerdere fysieke musea exploiteert verdeeld over meerdere panden in de provincie Fryslân.

De subsidie is bedoeld voor alle activiteiten van een museum voor zover die te maken hebben met de instandhouding en ontwikkeling van het museum en die bijdragen aan het Ferhaal fan Fryslân, zoals beschreven in de Nota Nij Poadium cultuur, taal en erfgoed 2021-2024. Het subsidiebedrag voor de periode 2021-2024 kan variëren van € 200.000 tot € 12.000.000.

Kunstinfrastructuur
Subsidie op basis van dit onderdeel kan worden aangevraagd door culturele instellingen binnen de professionele kunsten met rechtspersoonlijkheid en zonder winstoogmerk, met uitzondering van accommodaties voor podiumkunsten.

De subsidie is bedoeld voor alle activiteiten binnen projecten, producties en/of presentaties die een aanwijsbaar positief effect hebben op het artistieke klimaat in Fryslân. Het subsidiebedrag voor de periode 2021-2024 kan variëren van € 100.000 tot € 1.800.000.

Aanvragen
Aanvragen voor beide onderdelen kunnen van 18 februari tot en met 1 april 2020 worden ingediend bij de provincie Fryslân. Aanvragen worden gerangschikt op basis van inhoudelijke criteria. Subsidie wordt vervolgens toegekend in volgorde van rangschikking. In totaal is € 30.077.600 te verdelen, waarvan € 16.677.600 voor musea en € 13.400.000 voor de kunstinfrastructuur.

Terug naar overzicht