Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
17

Maag Lever Darm Stichting opent oproep 'Right on Time 2020'

De Maag Lever Darm Stichting heeft de oproep 'Right on Time 2020' geopend.

Met deze oproep wil de stichting wetenschappelijk onderzoek stimuleren dat gericht is op de vroege opsporing van slokdarmkanker, darmkanker en NASH/NAFLD (leververvetting) alsmede op het tijdig en juist diagnosticeren bij aanhoudende onbegrepen buikklachten. In totaal is er voor deze oproep een maximaal budget van € 1,25 miljoen beschikbaar. De stichting streeft ernaar om in 2020 vijf à zes subsidies toe te kennen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoekers van Nederlandse universiteiten en niet-commerciële onderzoeksinstituten. De projectleiders moeten gepromoveerd zijn en over ruime onderzoekservaring beschikken. Ook moeten zij een gegarandeerde aanstelling bij het aanvragende instituut hebben voor de duur van de aanvraag. Een projectleider mag slechts één aanvraag als projectleider indienen.

De oproep staat open voor aanvragen op het gebied van slokdarmkanker, darmkanker, NASH/NAFLD en aanhoudende onbegrepen buikklachten. Aanvragen gericht op behandelingen van deze  aandoeningen vallen expliciet buiten de focus van de oproep. Voorbeelden van type onderzoek dat past binnen deze oproep zijn:

  • identificatie en/of screening van risicogroepen;
  • surveillance van risicogroepen voor slokdarmkanker, darmkanker en NASH/NAFLD, maar ook surveillance van NASH/NAFLD patiënten;
  • vroegtijdige en juiste diagnose:
    • implementatie van diagnostische middelen in het zorgpad;
    • vaststellen van persoons- en/of ziektekenmerken ten behoeve van screening en/of diagnostiek;
    • minder invasieve en/of minder belastende diagnostiek, zoals bijvoorbeeld het gebruik van biomarkers en kunstmatige intelligentie.


Het totale subsidiebedrag is vastgesteld op maximaal € 250.000 per aanvraag. Een project heeft een duur van maximaal vier jaar.

De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen. Allereerst moet een vooraanmelding worden ingediend. De deadline hiervoor is 13 april 2020, 12.00 uur. De volledige aanvraag dient een uitwerking te zijn van het concept en de hypothese zoals beschreven in de vooraanvraag. De deadline voor het indienen van deze volledige aanvraag is 31 juli 2020, 12.00 uur.

Zie voor meer informatie: https://www.mlds.nl/wetenschappelijk-onderzoek/subsidiewijzer/

Terug naar overzicht