Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
17

Nieuwe aanvraagronde Ondersteuningsaanbod Gezonde school opent op 28 maart

Scholen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen van 28 maart tot en met 25 april 2014 een aanvraag indienen voor het ondersteuningsaanbod van Gezonde School. Dit aanbod bestaat uit:
• gratis advies op maat van een Gezonde School-adviseur over gezondheidsactiviteiten en passende maatregelen voor uw school;
• een bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit op school. Er kan gekozen worden uit verschillende activiteiten rond thema's als voeding, bewegen, roken, alcohol, sociaal emotionele ontwikkeling, seksuele gezondheid, gehoorschade en letselpreventie;  
• een vergoeding van taakuren van eigen medewerkers voor het maken of uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid. De vergoeding kan ook worden gebruikt om het vignet Gezonde School mee aan te vragen. De vergoeding is niet bestemd voor het inkopen van lespakketten, materialen of voor het volgen van trainingen van derden.

De bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van Gezonde School-activiteiten is dit jaar uitsluitend bestemd voor het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Instellingen voor primair onderwijs kunnen hiervoor geen vergoeding aanvragen. Advies op maat of een vergoeding van taakuren is voor hen nog wel mogelijk.

Terug naar overzicht