Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
16

Noord-Brabant publiceert subsidieregeling voor kunsteducatie en beoefening van amateurkunst

Noord-Brabant heeft een subsidieregeling voor kunsteducatie en amateurkunstbeoefening gepubliceerd. Doel van deze regeling is het versterken van het provinciale systeem van kunstonderwijs en amateurkunstbeoefening. Beoefenen van kunst leidt tot talentontwikkeling van Brabanders. Daarnaast levert het ook een bijdrage aan de sociale cohesie in een gemeenschap: door samen iets te maken komen mensen bij elkaar.

De regeling is opgebouwd uit een aantal paragrafen. Er kan subsidie verstrekt worden voor:
• Kunsteducatie in het voortgezet onderwijs;
• Provinciaal opererende amateurkunstorganisaties;
• Stimulering ontwikkeling kunstcentra;
• Crowdfunding;
• het Jeugdcultuurfonds.

Elke paragraaf heeft eigen indiendata, eigen subsidieplafonds en afzonderlijke criteria waaraan voldaan moet worden, om voor subsidie in aanmerking te komen.

De subsidie voor Kunsteducatie kan worden aangevraagd van 6 januari 2015 tot en met 15 december 2015. Voor deze periode is een subsidieplafond van € 30.000 beschikbaar voor de ontwikkeling van kunsteducatie op scholen en € 5.000 voor de ontwikkeling van educatieve projecten gericht op het voortgezet onderwijs door kunstinstellingen.

Subsidie voor Provinciaal opererende amateurkunstorganisaties kan vóór 1 november van het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd worden ingediend. Voor 2014 is € 480.000 beschikbaar.

Subsidie voor Stimulering ontwikkeling kunstencentra kan worden ingediend van 17 oktober tot en met 19 november 2014. Er is € 120.000 beschikbaar. Voor deze paragraaf geldt het tenderprincipe.

Voor Crowdfunding kunnen van 17 oktober tot en met 15 december 2014 aanvragen worden ingediend. Voor deze periode is € 10.000 beschikbaar.

Aanvragen voor het Jeugdcultuurfonds kunnen van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2018 worden ingediend. Er is jaarlijks € 100.000 beschikbaar.

Zie voor meer bijzonderheden over de regeling het Provinciaal blad.

Terug naar overzicht