Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
16

Call Differentiatie in het Onderwijs geopend

Bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) kunnen tot en met 2 december 2014 aanvragen worden ingediend door consortia van onderzoekers en medewerkers van onderwijsinstellingen voor de call Differentiatie in het Onderwijs. Er is een budget beschikbaar van € 1.500.000. De financiële bijdrage ligt tussen de € 300.000 en € 500.000 en de looptijd van een project is minimaal 3 jaar en maximaal 4 jaar.

Het project moet zowel fundamentele, praktijkgerichte en beleidsmatige componenten hebben. Deze ronde wordt uitgezet door de Programmaraad voor Overkoepelend Onderwijsonderzoek (OPRO) van het NRO. Er kan subsidie worden aangevraagd als dekking van de personele en de materiële kosten die voor het onderzoek moeten worden gemaakt. In deze ronde kan geen (persoonsgebonden) benchfee aangevraagd worden.

Voor het NRO vormt differentiatie in het onderwijs een relevant onderzoeksthema. In het kader van de subsidieronde van de NRO-Programmaraad voor Praktijkgericht Onderzoek 'Kortlopend onderzoek 2013' zijn in het voorjaar van 2014 reeds vier voorstellen gehonoreerd binnen het thema 'Differentie in het onderwijs: inspelen op cognitieve verschillen'. Het onderzoek dat via de huidige Call for Proposals wordt uitgezet vormt hierop een aanvulling en kenmerkt zich onder meer door het langduriger karakter, het grotere budget en de zowel fundamentele, praktijkgerichte en beleidsmatige aard. Het moet plaatsvinden binnen de in de Call for Proposals geschetste inhoudelijke kaders.

Terug naar overzicht