Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
16

Asscher roept gemeenten op tot indienen plannen voor ESF-Actieve Inclusie

Tot en met 31 oktober 2014 kunnen de centrumgemeenten van de 35 arbeidsmarktregio's een aanvraag indienen voor het ESF-onderdeel Actieve Inclusie. Voor de gemeenten is een totaal budget van € 114 miljoen beschikbaar voor onder meer het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. De NOS meldt dat minister Asscher de gemeenten in een e-mail deze subsidiemogelijkheid (nogmaals) onder de aandacht brengt, omdat nog veel plannen om het geld te besteden op zich laten wachten.

Het doel van ESF-thema Actieve Inclusie is het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hieronder vallen mensen met een arbeidsbeperking, werkloze 55-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

De subsidie per project bedraagt maximaal 50 % van de projectkosten. Kostensoorten die voor subsidie in aanmerking komen zijn externe kosten, directe loonkosten en plaatsingssubsidies. Per centrumgemeente is de maximale hoogte van de subsidie vastgelegd in de subsidieregeling.

Terug naar overzicht