Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
16

15 januari nieuwe deadline voor Versterking actieve cultuurparticipatie

Bij het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen culturele instellingen en vrijwilligersorganisaties een aanvraag indienen voor kunst-, ouderen- en erfgoedparticipatie. Voor voorbeeldprojecten zijn jaarlijks drie uiterste indiendata, namelijk 15 januari, 15 april en 15 september. Voor beeldbepalende projecten wordt jaarlijks één deadline vastgesteld: in 2015 is dat 15 januari.

Voorbeeldprojecten zijn projecten van culturele instellingen en vrijwilligersorganisaties die bijdragen aan het doel van de regeling. Deze projecten zijn wat betreft inhoud, opzet en/of uitvoering zo aansprekend, dat ze op landelijke schaal inspireren. Voor de totale duur van het project kan minimaal € 5.000 en maximaal € 24.999 worden aangevraagd. Het Fonds subsidieert maximaal 50% van de totale projectkosten.
Beeldbepalende projecten zijn projecten van instellingen die op landelijk niveau opereren en die bijdragen aan het doel van de regeling. Daarnaast is een project beeldbepalend wanneer er naar verwachting sprake zal zijn van een grote publieke belangstelling en als het project in nationaal opzicht onderscheidend is vanwege zijn unieke karakter of als het project op een bijzondere wijze bijdraagt aan de zichtbaarheid van de actieve participatie in de vrije tijd. Voor de totale duur van het project kan minimaal € 25.000 en maximaal € 80.000 worden aangevraagd. Het Fonds subsidieert maximaal 50% van de totale projectkosten.

Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds versterking van de organisatiestructuur of vernieuwing van het aanbod van actieve kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Samenwerking tussen amateurs en professionals staan hierbij centraal. Het doel van de programmalijn Ouderen en cultuurparticipatie is om een impuls te geven aan de ontwikkeling van de culturele en creatieve vaardigheden van ouderen en meer ouderen te stimuleren om actief aan kunst en cultuur te doen. Daarnaast wordt bevorderd om een meer passend en uitdagend aanbod voor de doelgroep te ontwikkelen. Tenslotte wil het Fonds wil met de programmalijn Erfgoedparticipatie bijdragen aan het versterken van de erfgoedsector en met name aan het levend houden van immaterieel erfgoed.

Terug naar overzicht