Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

ZonMw opent de oproep 'Inclusief Werkgeverschap MKB'

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het Programma Onbeperkt meedoen! (OBMD).

Het programma is erop gericht om te zorgen dat mensen met een beperking minder zichtbare en onzichtbare drempels ervaren in hun dagelijks leven en volwaardig en gelijkwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het programma stimuleert via projectsubsidies dat onderdelen van het VN-verdrag in bepaalde regio’s worden geïmplementeerd.

Het doel van de nu gepubliceerde oproep, 'Inclusief Werkgeverschap MKB', is het bevorderen van inclusief werkgeverschap in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Inclusief werkgeverschap wordt bereikt door onzichtbare drempels binnen organisaties weg te nemen die de toegang tot een baan, het uitvoeren van de functie, de samenwerking met collega’s en de ontwikkeling en doorgroei van werknemers met een beperking in de weg staan. Met deze oproep wil ZonMw een weg banen naar inclusieve organisaties, waarbij alle lagen van de organisatie toegankelijk zijn, van bestuur en management, via de staf, en ondersteunende diensten tot aan de werkvloer.

Aanvragen kunnen worden ingediend door bedrijven, maar ook vakbonden van werkgevers kunnen aanspraak maken op financiering. Belangrijk is dat er bij deze partijen al aantoonbaar stappen zijn gezet richting inclusief werkgeverschap in het recente verleden. De aanvragende organisaties dienen een aanvraag in, in samenwerking met een professional op het gebied van inclusief werkgeverschap (Inclusion Officer) én ervaringsdeskundigen en optioneel samen met andere werkgevers.

Voor de oproep is in totaal € 400.000 beschikbaar. Per project kan maximaal € 50.000 voor de duur van 12 maanden worden aangevraagd. Alle projectpartners moeten zelf minimaal 40% van het aangevraagde bedrag financieel bijdragen aan het project. De financiële bijdrage kan van de eigen organisatie zijn of van externe sponsoren of partners. Dit kan zowel in kind, als met financiering.

Aanvragen kunnen tot en met 1 november 2021, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/inclusief-werkgeverschap-mkb/

Terug naar overzicht