Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Regeling voor ondersteuning wijkverpleging gewijzigd open

Er is een wijziging van de Subsidieregeling ondersteuning wijkverpleging 2021-2022 (SOW) gepubliceerd. Naast een aantal wijzigingen wordt de regeling voor de tweede keer opengesteld.

In totaal is er voor de regeling € 114 miljoen beschikbaar, waarvan er tot nu toe € 45,7 miljoen is aangevraagd. Dit betekent dat het subsidieplafond niet is uitgeput. Daarom wordt zorgaanbieders opnieuw de gelegenheid gegeven om een aanvraag in te dienen. Het nieuwe aanvraagtijdvak loopt van 1 oktober 2021 tot en met 15 november 2021.

Naast de nieuwe openstelling wordt een nieuwe categorie van aanvragers toegevoegd, namelijk penvoerders van samenwerkende zorginstellingen die subsidie kunnen aanvragen voor activiteiten a en d tot en met g. Deze categorie van aanvragers is toegevoegd, omdat de ondergrens van € 25.000 per activiteit voor met name de kleinere zorginstellingen een drempel bleek te zijn om een aanvraag in te dienen. Door het nu mogelijk te maken voor zorginstellingen om gezamenlijk een aanvraag in te dienen, krijgen meer instellingen toegang tot de regeling.

Daarnaast zullen kosten van extern ingehuurde deelnemende verpleegkundigen worden meegenomen bij de activiteit die betrekking heeft op het verbeteren van de deskundigheid van het desbetreffende team wijkverpleging. Ook kunnen voor activiteit e nu ook eenmalige implementatiekosten van hard- en software worden gesubsidieerd.

Tot slot is de weigeringsgrond die uitsluit dat instellingen die voor meer dan 50% met zzp’ers werken verduidelijkt. Het is onder voorwaarden mogelijk voor zorginstellingen die voor meer dan 50% met zzp’ers werken om een subsidieaanvraag in te dienen, de voorwaarden blijven ongewijzigd. Echter riep de weigeringsgrond vragen op, daarom is deze in de wijzigingsregeling verduidelijkt.

Over de regeling
Het doel van de regeling is de kwaliteit van de wijkverpleging te verbeteren zoals is omschreven in het Hoofdlijnenakkoord wijkverpleging 2019-2022 (HLA wijkverpleging) en het toekomstperspectief wijkverpleging.

Terug naar overzicht