Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Fryslân geeft impuls aan programmering culturele activiteiten

De provincie Fryslân heeft de Subsidieregeling programmeringsimpuls culturele activiteiten (PCAFR) officieel gepubliceerd.

Het doel van deze vorige week al aangekondigde nieuwe regeling is om organisatoren te stimuleren om culturele activiteiten te programmeren, ondanks mogelijke extra kosten en verminderde publieksinkomsten door of vanwege de beperkende maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus (COVID-19).

Subsidie kan worden aangevraagd door organisatoren die in 2022 minstens zes culturele activiteiten programmeren en financieel eindverantwoordelijk zijn voor de betreffende programmering(en). Subsidie kan worden aangevraagd voor het exploitatietekort als gevolg van de beperkende maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus.

De subsidie bedraagt maximaal 100% van het exploitatietekort, met een minimum van € 750 en een maximum van € 25.000 per aanvrager.

Aanvragen kunnen van 15 september tot en met 15 december 2021 worden ingediend bij de provincie Fryslân. Het subsidieplafond van € 300.000 wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht