Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Flevoland publiceert regeling voor stimulering klassieke muziek

De provincie Flevoland heeft de Nadere regels impuls klassieke muziek (IKMFL) gepubliceerd.

Het doel van deze nieuwe regeling is het versterken van het aanbod en de kwaliteit van klassieke muziek in Flevoland, het vergroten en verbreden van het publieksbereik voor klassieke muziek, het versterken van de infrastructuur rond klassieke muziek in Flevoland, het verbinden van de Flevolandse infrastructuur aan de landelijke infrastructuur klassieke muziek, het versterken van het netwerk rond klassiek muziek en de verdere professionalisering. Voor de regeling is jaarlijks € 72.000 beschikbaar.

Subsidie kan alleen worden aangevraagd door organisaties op het gebied van de professionele klassieke muziek. Het moet gaan om rechtspersonen met volledige rechtsbevoegdheid met een aantoonbaar relevant netwerk in Flevoland op het gebied van klassieke muziek. Er kan subsidie worden aangevraagd voor activiteiten op het gebied minimaal twee van de volgende drie p’s:

  • Programmering: de programmering draagt bij aan een onderscheidend en hoogwaardig aanbod van klassieke muziek binnen Flevoland;
  • Publiek: de activiteit draagt bij aan het vergroten of verbreden van het bezoek aan het aanbod klassieke muziek in Flevoland;
  • Professionalisering: de activiteit draagt bij aan het ontwikkelen van expertise met betrekking tot het aanbieden van klassieke muziek in Flevoland; de expertise kan op het artistieke vlak en/of het zakelijk vlak liggen.


Subsidie wordt verstrekt voor een periode van twee jaar. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 80% van de subsidiabele kosten voor de onderdelen publiek en professionalisering en maximaal 50% voor het onderdeel bijzondere programmering. De subsidie bedraagt minimaal € 20.000 en maximaal € 50.000 per twee jaar voor de totale aanvraag.

Aanvragen kunnen jaarlijks tot uiterlijk 1 oktober worden ingediend bij de provincie Flevoland. In afwijking hierop geldt dat aanvragen die betrekking hebben op de periode 2022-2023 moeten worden ingediend voor 1 november 2021. De aanvragen worden getoetst door de adviescommissie Klassieke Muziek.

Terug naar overzicht