Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Vervolgsubsidie voor acht consortia Vrouwen, vrede en veiligheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de beleidsregels voor subsidieverlening in het kader van Vrouwen, vrede en veiligheid 2020 gepubliceerd.

Voor subsidieverlening komen uitsluitend organisaties in aanmerking waaraan subsidie op grond van de regeling Vrouwen, vrede en veiligheid 2016-2019 (VVV1619) is verleend. Concreet gaat het om acht consortia met de volgende penvoerders: Oxfam Novib, ICCO, Stichting CMC - Mensen met een Missie, CARE Nederland, HIVOS, Cordaid, PAX en PLAN.

Het doel van de regeling is het stimuleren van structurele verandering van normen, wetten en instituties, zodat vrouwen en mannen gelijke kansen en rechten hebben en volwaardig kunnen deelnemen aan het voorkomen van conflicten, conflictresolutie, vredesopbouw en wederopbouw. De inspanningen dragen bij aan het realiseren van de voorwaarden voor vrouwen in conflictgebieden om zelf hun belangen te behartigen.

De subsidie bedraagt per organisatie ten hoogste 25% van het op grond van de regeling Vrouwen, vrede en veiligheid 2016-2019 beschikbaar gestelde en in de beschikking genoemde bedrag. De subsidie wordt uitsluitend verleend voor activiteiten die aansluiten op de activiteiten waarvoor subsidie op grond van de regeling Vrouwen, vrede en veiligheid 2016-2019 is verleend. Het beschikbare budget tot en met 31 december 2020 is € 3.750.000.

De acht consortia kunnen tot en met 7 oktober 2019 een aanvraag indienen.

Zie voor de officiële publicatie: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-50466.html

Terug naar overzicht