Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Overijssel verhoogt plafonds voor vitale binnensteden en wooninitiatieven

De provincie Overijssel heeft extra geld beschikbaar gesteld voor de Subsidieregeling vitaliteit van binnensteden (stadsarrangementen) (USOVVITBIN) en de Subsidieregeling stimuleren wooninitiatieven (USOVWOON).

Het subsidieplafond 2019 voor de vitaliteit van binnensteden is verhoogd van € 2 miljoen naar € 2.033.750. Dit verhoogde bedrag is bestemd voor aanvragen die al ingediend zijn.

Het budget 2019 voor het stimuleren van wooninitiatieven is verhoogd van € 1,5 miljoen naar € 1,7 miljoen. Dit budget wordt verdeeld in volgorde van vastgestelde prioriteit en voor zover het subsidieplafond dit toelaat.

Over de regelingen
Met de Subsidieregeling vitaliteit van binnensteden (stadsarrangementen) wil Overijssel bijdragen aan het vitaler maken van de binnensteden. Gemeenten en de provincie selecteren gezamenlijk projecten die bijdragen aan deze doelstelling. Een overzicht van die projecten wordt een stadsarrangement genoemd. In aanmerking komen Overijsselse gemeenten of andere organisaties die in het stadsarrangement genoemd zijn als de subsidieaanvrager.

Het doel van de Subsidieregeling stimuleren wooninitiatieven is het stimuleren van het realiseren van wooneenheden in leegstaand vastgoed of op braakliggend terrein in Overijssel. Subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen.

Terug naar overzicht