Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Oproep voor ZonMw-programma Langdurige Zorg en Ondersteuning

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd binnen het Programma Langdurige Zorg en Ondersteuning. Het gaat om de oproep 'Onderzoek bij bestaande kunstinitiatieven in de langdurige zorg en ondersteuning'.

De oproep is bedoeld voor onderzoek naar een aantal bestaande (reeds geselecteerde) kunstinitiatieven. Door deze initiatieven te onderzoeken met passende methodieken worden werkzame elementen zichtbaar gemaakt en de effecten van kunstbeoefening op de (positieve) gezondheid en het welbevinden voor een breder publiek inzichtelijk.

Maar ook het in kaart brengen en delen van succesvolle implementatie- en borgingsstrategieën moet bijdragen aan het verduurzamen van kunstinitiatieven. Een overkoepelende kennissynthese is ook deel van het project. Doel hiervan is het continue ophalen van de verschillende inzichten, lessen en ervaringen uit de diverse initiatieven en -programma's.

Aanvragen kunnen worden ingediend door universiteiten en hogescholen, eventueel in samenwerking met een kennisinstituut. De aanvragende organisatie dient bekend te zijn met het uitvoeren van actieonderzoek en heeft meerdere onderzoekers tot zijn beschikking. De aanvragende organisatie of het samenwerkingsverband heeft genoeg menskracht en middelen in huis om een omvangrijk project als beschreven binnen twaalf maanden te kunnen uitvoeren.

In het kader van de oproep zal één project worden geselecteerd, bestaande uit twee samenhangende onderdelen (onderzoek gericht op bestaande kunstinitiatieven en -programma's en een overkoepelende dynamische kennissynthese). Het maximaal aan te vragen budget bedraagt maximaal € 250.000 voor twaalf maanden.

Vooraanmelding is verplicht. Vooraanmeldingen kunnen tot en met 3 oktober 2019 via e-mail worden ingediend. Aanvragen kunnen tot en met 24 oktober 2019, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor de oproep: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/onderzoek-bij-bestaande-kunstinitiatieven-in-de-langdurige-zorg-en-ondersteuning/

Terug naar overzicht