Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Winnaars Postcode Lottery Green Challenge 2014 bekendgemaakt

De winnaars van de Postcode Lottery Green Challenge 2014 zijn bekendgemaakt. De hoofdprijs van € 500.000 ging naar de Brit Arthur Kay, oprichter van Bio-Bean. Deze groene start-up verwerkt koffieprut tot biodiesel en biokorrels. Met de prijs kan het ondernemersplan verder worden ontwikkeld en het product op de markt worden gebracht. Er werden dit jaar 324 aanvragen ingediend uit 57 landen.

De Vietnamese Trang Tran won met haar groene start-up Fargeen de runner-up prijs van € 200.000. Haar bedrijf werkt nauw samen met lokale rijstboeren om het stro van rijstplanten te behoeden voor verbranding. De twee Nederlandse genonimeerden (Bluerise en One Nights Tent) vielen niet in de prijzen.

De Postcode Lottery Green Challenge vindt jaarlijks plaats en is bedoeld om nieuwe 'groene' ideeën aan te moedigen. Aanvragen is voor iedereen boven de 18 mogelijk. Ook organisaties kunnen deelnemen. Inzendingen dienen bij te dragen aan een directe energiebesparing en een bewuster gebruik van energie. De inzendingen dienen daarbij tevens hoog te scoren op gebruiksgemak, kwaliteit en ontwerp. Vanaf 9 maart 2015 is het mogelijk om inzendingen in te dienen voor de Challenge van 2015.

Terug naar overzicht