Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Informatiedag Materiaalfonds en Mondriaan Fonds

1 oktober a.s. organiseren het Materiaalfonds en Mondriaan Fonds een informatiebijeenkomst. Centraal staan de vragen wat deze fondsen voor kunstenaars betekenen en hoe kunstenaars hun projecten kunnen financieren. Sinds 2011 werken beide organisaties samen. Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Binnen het Materiaalfonds kunnen professionele kunstenaars een rentevrije lening aanvragen.

De informatiedag vindt op 1 oktober plaats van 14.00 tot 16.00 uur bij het Mondriaan Fonds, aan de Brouwersgracht 276 in Amsterdam. Francine Mendelaar van het Materiaalfonds en Arsine Nazarian van het Mondriaan Fonds zijn aanwezig om in gesprek te gaan.

De eerstvolgende deadline voor het aanvragen van een lening bij het Materiaal Fonds is 6 november 2014. Het maximale en rentevrije leenbedrag is € 8.000. Leningen zijn bedoeld voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk, zoals voor een expositie of presentatie  in binnen- of buitenland, een project tijdens een residency, een bijzondere publicatie of kunstenaarsboek, een prototype of een modecollectie. Ook voor apparatuur die nodig is om werk te ontwikkelen en te presenteren kan een lening worden aangevraagd.

Terug naar overzicht