Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel kent ruim € 240.000 toe

In het eerste halfjaar van 2013 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel in totaal € 241.200 toegekend aan 114 projecten in de provincie. Van dit bedrag komt € 8.900 uit de door het Cultuurfonds Overijssel beheerde Fondsen op Naam: Jan van Zeijst Muziekstudiefonds voor Drenthe en Overijssel, Feteris-Oosterbaan Fonds, Henk Jan van den Berg Fonds en Ivonne Fonds. 

Er werden onder andere bijdragen toegekend aan Stichting Oranjecommissie Bathmen en Stichting Muziekkwartier voor het organiseren van manifestaties, aan Stichting Kunsten op Straat voor het organiseren van straattheater in Diepenheim en aan de bibliotheek Kop van Overijssel voor een 'multitouchtafel' in Steenwijk. Zie voor meer informatie over deze en alle andere toekenningen het gezamenlijk overzicht.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, beurzen en prijzen. Ten aanzien van de cultuur onderscheidt het fonds de werkterreinen Geschiedenis en Letteren, Beeldende kunst, Podiumkunsten en Monumentenzorg. Natuurbehoud vormt een apart werkterrein. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend en worden viermaal per jaar beoordeeld.

Terug naar overzicht