Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
16

Laatste kwartaal voor de subsidieregeling Euro VI

Euro 6-vrachtauto's die vóór 31 december 2013 nieuw op kenteken zijn gesteld, komen nog in aanmerking voor een subsidie van € 4.500. De subsidie zelf kan nog wel tot 1 april 2014 worden aangevraagd, maar dus alleen als het kenteken vóór 31 december 2013 is afgegeven.

Er is nog voldoende budget. Waarschijnlijk blijft er budget over. Transport en Logistiek Nederland is samen met o.a. BOVAG/TDA in overleg met het ministerie van I&M over mogelijke alternatieve bestedingen van het resterende bedrag.

De Subsidieregeling emissieverminderende voorzieningen voor voertuigen heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit in Nederland door het treffen van emissieverminderende voorzieningen in voertuigen met een dieselmotor te stimuleren, alsmede door de aanschaf van ongebruikte voertuigen met een emissieverminderende voorziening te stimuleren.
Het Subsidieprogramma ongebruikte vrachtauto’s en bussen, onderdeel van deze regeling, is gericht op het stimuleren van de aankoop van voertuigen die aan de Euro VI-emissienormen voldoen.

Terug naar overzicht