Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
16

SCI opent Open Oproep Uitzonderlijke Presentaties

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de Open Oproep Uitzonderlijke Presentaties gepubliceerd.

In het kader van de oproep kunnen presentatie-instellingen, tentoonstellingsplekken, musea of nieuwe initiatieven een aanvraag indienen voor het ontwikkelen van een niet-reguliere, eenmalige, tijdelijke presentatie of tentoonstelling en aanvullende activiteiten. Het voorstel richt zich op een presentatie die fysiek te bezoeken is in Nederland.

De subsidie moet worden ingezet voor onderzoek, experiment en ontwikkeling van vorm en inhoud, en is nadrukkelijk gericht op het vernieuwen en het versterken van het presenteren van ontwerp en op het bereiken van nieuwe of specifieke doelgroepen. Indien de aanvrager een subsidie ontvangt, wordt verwacht dat de aanvrager zich inspant om de opgedane kennis te ontsluiten aan een vakpubliek.

De subsidie kan ingezet worden voor bijvoorbeeld:

  • het mogelijk maken van verdieping in en reflectie op een onderwerp, thema of actualiteit binnen of gerelateerd aan de creatieve industrie en de ontsluiting daarvan;
  • het formuleren van een passende presentatiestrategie voor een nieuwe of specifieke doelgroep;
  • de ontwikkeling van nieuwe innovatieve tentoonstellingsconcepten die niet eerder te zien waren in Nederland; en
  • het betrekken van ontwerpers in de samenstelling en totstandkoming van vorm en inhoud om de presentatie als een ontwerpopgave te definiëren.


De aangevraagde realisatiesubsidie is minimaal € 50.000 en maximaal € 150.000. Het is ook mogelijk om een voorstel in te dienen voor een nadere verkenning en onderzoek in de voorbereiding op een uitzonderlijke presentatie of een 'proof of concept' voor een maximaal bedrag van € 10.000. Er is een totaalbudget van € 315.000 beschikbaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 2 oktober 2019. Het fonds zal deze open oproep drie keer organiseren. De tweede open oproep is in maart 2020 en de derde in augustus 2020. Per oproep is een budget van € 315.000 beschikbaar.

Voor meer informatie zie: https://stimuleringsfonds.nl/nl/subsidies/open_oproepen/open_oproep_uitzonderlijke_presentaties/

Terug naar overzicht