Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
16

Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland uitgebreid en geactualiseerd

De provincie Zuid-Holland heeft de Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017 (MOBILITEITZH17) uitgebreid met een nieuwe paragraaf én heeft de regeling op een aantal onderdelen geactualiseerd.

Uitbreiding
De uitbreiding betreft de nieuwe paragraaf 17: Korte Termijn Aanpak in het kader van het Gebiedsprogramma MoVe. Op basis van dit nieuwe onderdeel kunnen werkgeversorganisaties, publiek-private samenwerkingsplatforms en gemeenten subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten die onderdeel uitmaken van de Korte Termijn Aanpak die wordt uitgevoerd in het kader van het Gebiedsprogramma Mobiliteit en Verstedelijking (Gebiedsprogramma MoVe):

  • structurele gedragsgerichte maatregelen om particulieren en werkgevers in de provincie Zuid-Holland bewust te laten kiezen voor duurzame vervoermiddelen die schoner, stiller en zuiniger zijn dan traditionele vervoermiddelen;
  • infrastructurele maatregelen.


Te ondersteunen activiteiten moeten leiden tot verbetering van duurzame bereikbaarheid in en van de provincie Zuid-Holland. De bijdrage per te ondersteunen project is opgenomen in een bijlage bij de regeling.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2022 en dienen te zijn voorzien van een door of namens de Programmaraad van het Gebiedsprogramma MoVe goedgekeurd plan van aanpak. In totaal is € 10.363.000 te verdelen.


Actualisatie
De actualisatie heeft betrekking op het begrip 'haltescan', overstappunten voor fiets naar een veerpont, duiding en omvang van uitvoeringsgerede projecten in de regionale Gebiedsagenda Mobiliteit paragraaf 2 en de naamgeving van het Uitvoeringsprogramma Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017 is uitvoering geven aan het verkeer- en vervoerbeleid op provinciaal niveau in samenhang met het beleid op landelijk niveau.

Terug naar overzicht