Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
16

Conceptregeling nieuw persoonlijk ontwikkelbudget gepubliceerd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de conceptversie gepubliceerd van de subsidieregeling Stimulans ArbeidsmarktPositie, oftewel de subsidieregeling STAP-budget.

De conceptversie is gepubliceerd zodat geïnteresseerden via www.internetconsultatie.nl een reactie op de regeling kunnen geven. De einddatum van de consultatie is 16 augustus 2019.

Met behulp van het onlangs aangekondigde STAP-budget – dat de fiscale scholingsaftrek gaat vervangen – kunnen zowel werkenden als niet-werkenden binnenkort een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Dit persoonlijk ontwikkelbudget bedraagt maximaal € 1000 en kan worden ingezet om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen.

Het uiteindelijke doel van het STAP-budget is om, aanvullend aan andere inspanningen vanuit de overheid en private partijen, de beroepsbevolking duurzaam inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt.

Kijk voor meer informatie over de conceptregeling en de internetconsultatie op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/07/16/internetvconsultatie-subsidieregeling-stap-budget

Terug naar overzicht