Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
16

Uitvoeringsverordening Economic Board Utrecht uitgebreid met paragraaf voor renovatie Nul op de Meter

Het doel van de Nul op de Meter aanpak (NoM) is het creëren van energieneutrale woningen. De Economic Board Utrecht (EBU) is een samenwerkingsverband tussen vertegenwoordigers uit het Utrechtse bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden, waaronder de provincie Utrecht. Het doel is het stimuleren van economische en duurzame ontwikkeling in de regio Utrecht. Hiertoe zijn reeds mogelijkheden in de vorm van thema’s in de EBU-verordening opgenomen.
Subsidie kan verleend worden aan (een consortium van) ondernemingen waarvan de primaire bedrijfsactiviteiten bestaan uit het bouwen of renoveren van woningen. Het moet hierbij speficiek gaan om de uitvoering van een NoM-renovatie van drie woningen in de provincie Utrecht die als hoofdvestiging permanent worden bewoond door een particuliere woningeigenaar. Het subsidieplafond bedraagt € 672.500 en wordt als volgt verdeeld:

Gemeente Houten: € 15.000;
Gemeente Utrecht: € 60.000;
Gemeente Woerden: € 30.000;
Gemeente Wijk bij Duurstede: € 15.000;
Gemeente De Bilt: € 15.000; 
Gemeente Zeist: € 15.000;
Gemeente Stichtse Vecht: € 7.500;
Gemeente Nieuwegein: € 7.500;
Gemeente Bunnik: € 7.500.

Dit bedrag kan worden verdubbeld, indien:

de drie woningen zich bevinden in de bovengenoemde gemeenten en deze ook daadwerkelijk in deze gemeenten worden gerenoveerd. Indien de renovatie plaatsvindt in andere dan deze genoemde gemeenten, wordt het bedrag niet verdubbeld;
het deelsubsidieplafond van de betreffende gemeente nog niet is overschreden.

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2016 worden ingediend.

Terug naar overzicht