Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
16

Twee nieuwe ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek calls gepubliceerd

ZonMw heeft twee nieuwe oproepen gepubliceerd binnen het programma DoelmatigheidsOnderzoek. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 6 oktober 2015 door zorg- of onderzoeksinstellingen. Het gaat om de open rondes 2017 onderzoek naar nieuwe, veelbelovende interventies en onderzoek naar reeds toegepaste interventies. De budgetten zijn respectievelijk € 2,1 miljoen en € 4,2 miljoen. Het programma DoelmatigheidsOnderzoek draagt bij aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg.

Voor onderzoek naar nieuwe, veelbelovende interventies is de maximale bijdrage 60% tot € 250.000 van de totale kosten per onderzoeksvoorstel. De looptijd is 36 maanden. Cofinanciering is verplicht en moet definitief geregeld zijn bij het indienen van de subsidieaanvraag. Van de totale kosten van het project bestaat tenminste 40% uit cofinanciering

Voor onderzoek naar reeds toegepaste interventies financiert ZonMw maximaal 90% met een limiet van € 400.000 van de totale kosten per onderzoeksvoorstel. De looptijd is 48 maanden. Ook bij deze oproep is cofinanciering verplicht en moet deze definitief geregeld zijn bij de aanvraag. Van de totale kosten van het project moet tenminste 10% uit cofinanciering bestaan.

DoelmatigheidsOnderzoek financiert al sinds 1999 wetenschappelijk onderzoek dat diagnostische procedures en medische behandelingen evalueert op effecten en kosten. De kennis uit dit programma draagt bij aan de onderbouwing van professionele richtlijnen, risicogericht pakketbeheer en overheidsbeleid gericht op gepast gebruik van zorg. Vorig jaar heeft het ministerie van VWS bijna € 30 miljoen beschikbaar gesteld om het programma te verlengen voor de periode van 2016 tot en met 2018.

Terug naar overzicht