Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
16

Negen projecten gehonoreerd in Vitale Logistiek en Accelerator

Binnen de onderzoeksprogramma's Vitale Logistiek en Accelerator zijn 9 projecten gehonoreerd voor een totaal bedrag van € 4 miljoen. De projecten moeten een belangrijke bijdrage aan leveren aan zowel het fundamenteel en toegepast onderzoek als de implementatie van onderzoeksresultaten voor de verschillende roadmaps van de Topsector Logistiek.

Het bestuur van het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Dinalog honoreert binnen de call Vitale Logistiek één project voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en één project voor industrieel (R&D) onderzoek. Het NWO Gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen (MaGW) honoreert vier projecten voor fundamenteel onderzoek. Alle aanvragen zijn beoordeeld door een internationale beoordelingscommissie en de programmacommissie TKI Dinalog. Het beschikbare budget van € 3 miljoen bestaat uit bijdragen van NWO en TKI Dinalog. De TKI-middelen zijn afkomstig van het ministerie van Economische Zaken. TKI Dinalog (voorheen TKI Logistiek) is een samenwerking van TNO, Dinalog en NWO.


Met Accelerator zijn drie aanvragen van innovatie-community’s gehonoreerd. Met deze toekenning van de community's ondersteunt en faciliteert het TKI in het verder uitvoeren van de onderzoeksagenda's die bijdragen aan de doelstellingen van de Topsector Logistiek. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt de financiële middelen beschikbaar.


Klik hier voor een overzicht van de projecten.

Vitale Logistiek en Accelerator zijn beide onderdeel van de uitvoering van het Meerjarenprogramma Topsector Logistiek 2015-2020 en het Jaarplan 2015 Topsector Logistiek zoals opgesteld door het Topteam Logistiek. NWO draagt € 275 miljoen per jaar bij aan de topsectoren waarvan ruim € 100 miljoen voor publiek-private samenwerking (PPS), waarbij wetenschappers en bedrijven samen onderzoeksprojecten kunnen opzetten en financieren.

Terug naar overzicht