Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
16

Zeeland stelt openstellingsbesluit 2016 vast voor natuur- en landschapsbeheer

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben het Openstellingsbesluit Subsidieverordening Natuur en Landschapsbeheer (SVNL) 2016 vastgesteld. Aanleiding is het nieuwe stelsel voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer, dat volgend jaar van start gaat. Voor de periode 2016-2021 wordt door de provincie jaarlijks € 1 miljoen ter beschikking gesteld voor een effectiever en efficiënter beheer van natuur en landschap.

In het nieuwe stelsel gaat het agrarisch natuur- en landschapsbeheer uit van een collectieve aanpak, waarbij het beheer op de meest kansrijke gebieden wordt ingezet. De subsidie zal vanaf dat moment worden aangevraagd door agrarische collectieven. Agrariërs kunnen individueel geen vergoeding meer aanvragen voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Zeeuwse collectieven kunnen van 1 tot en met 31 juli 2015 een subsidieverzoek indienen.

De openstelling heeft alleen betrekking op het onderdeel 'nieuw agrarisch natuurbeheer
voor de periode van 6 jaar'. Het openstellingsbesluit voor de onderdelen natuurbeheer, agrarisch natuurbeheer oud stelsel en kwaliteitsimpuls natuur en landschap (SKNL) van de SVNL zal naar verwachting in oktober 2015 volgen.

Terug naar overzicht