Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
16

Subsidieplafonds meertaligheid in het onderwijs in Friesland deels bereikt

In Friesland kunnen onderwijsinstellingen diverse subsidies aanvragen die de meertaligheid in het onderwijs bevorderen. Er kan subsidie worden verstrekt voor verschillende soorten activiteiten. Deadline voor het indienen van aanvragen is 30 september 2015. De provincie laat weten dat het subsidieplafond op een aantal onderdelen al geheel of grotendeels is uitgeput.

Echter voor de sector Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) en het primair onderwijs inclusief speciaal onderwijs kan nog subsidie worden aangevraagd voor het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal en het ontwikkelen van lesmateriaal en - methoden. In beide gevallen is nog voldoende subsidie beschikbaar.

Het voortgezet onderwijs en de agrarische opleidingscentra (AOC) kunnen subsidie aanvragen voor vier verschillende soorten activiteiten. Voor het ontwikkelen van een taalbeleidsplan voor een school, met daarin opgenomen het beleid met betrekking tot het gebruik van de Friese taal is nog voldoende subsidie beschikbaar. Voor het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal was € 25.000 gereserveerd. Hiervan is nog € 2.700 over. Voor het ontwikkelen van lesmateriaal en -methoden en voor projecten waarmee het vak Fries kan worden gestimuleerd en verder ontwikkeld, is het plafond bereikt. Voor deze beide onderdelen kunnen geen aanvragen meer worden ingediend.

Tenslotte kan er ook geen aanvraag meer worden ingediend voor het uitvoeren van wetenschappelijk (onderwijs)onderzoek op het gebied van Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE), primair en voortgezet onderwijs. Ook hiervoor is geen budget meer beschikbaar.

Terug naar overzicht