Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
16

'Stimuleringsregeling Teamontwikkeling' hogescholen geopend

Zestor is het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor het hbo. Zij heeft de 'Stimuleringsregeling Teamontwikkeling - Professionaliseren doe je samen’ ontwikkeld. De regeling richt zich op het faciliteren van de samenwerking tussen leidinggevende en P&O-adviseur op hogescholen, waarbij in gezamenlijkheid gewerkt wordt aan een professionele leergemeenschap op basis van vertrouwen, verbinden en vakmanschap. Subsidieaanvragen kunnen tot en met 31 mei 2016 worden ingediend.

Er is voor de eerste track van de regeling een budget van € 200.000 beschikbaar. Grote hogescholen kunnen per team een subsidiebedrag van € 6.500 aanvragen, met een maximum van zes teams. Voor grote hogescholen is dus maximaal € 39.000 beschikbaar. Kleine hogescholen kunnen per team een subsidiebedrag van € 6.500 aanvragen, met een maximum van vier teams. Voor kleine hogescholen is dus maximaal € 26.000 beschikbaar.

Hoofddoel is om de professionalisering en teamontwikkeling op teamniveau bespreekbaar te maken. Het gaat dan om inzicht krijgen in (strategische) HR-doelen op organisatieniveau en de (onderwijskundige) doelen op teamniveau. Vervolgens wordt bezien hoe het team een bijdrage levert aan het realiseren van deze doelen en wat men daarvoor aan kwaliteit en capaciteit nodig heeft. De discussie hierover in het team moet leiden tot een ‘teamplan professionalisering’.
Om voor de stimuleringsregeling in aanmerking te komen, moeten de activiteiten een directe relatie hebben met professionaliseren en teamontwikkeling. Zowel onderwijsteams, ondersteunende teams en teams van stafmedewerkers kunnen een beroep doen op de regeling. De regeling biedt:

Mogelijkheden tot ondersteuning van een team, die de professionaliseringsbehoefte van het team en de individuen in het team bespreekbaar maakt, daarover overeenstemming bereikt en vastlegt in een plan (planning);
De mogelijkheid tot de uitvoering van een teamontwikkelactiviteit;
Ondersteuning bij dit proces door externe experts en/of interne experts vanuit de hogeschoolacademie.

De subsidie moet worden aangevraagd door de leidinggevende van het team, samen met een interne P&O-adviseur.

Terug naar overzicht