Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
16

Stimuleringsfonds opent open oproep Werkweek New Beijing East Station

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept (landschaps)architecten en stedenbouwkundigen op een aanvraag in te dienen voor deelname aan een Chinees-Nederlandse werkweek voor de herontwikkeling van een stationsgebied in Beijing. De werkweek vindt plaats van 13 tot 20 september 2015 met een mogelijke uitbreiding van het programma tot 27 september. Tot en met 28 juni a.s. kan de motivatie en een beknopt portfolio ingediend worden.

Tijdens de werkweek ontwerpen Chinese en Nederlandse experts aan een concrete opgave: de ontwikkeling van het nieuwe Beijing East Station in Tongzhou District. De Beijing Municipal Commission of Urban Planning (BMCUP) is geïnteresseerd in een integrale ontwerpbenadering, onder meer om de kwaliteit van de leefbaarheid in het gebied te verbeteren. Mobiliteit neemt hierin een belangrijke plaats in. BMCUP ziet Transit Oriented Development als een kansrijke benadering en verwacht dat Nederlandse experts hen hierin kunnen bijstaan.

Deze Open Oproep is gericht op Nederlandse architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen. In totaal worden negen ontwerpers geselecteerd die kunnen deelnemen aan deze werkweek. Drie daarvan worden via deze Open Oproep uitgekozen. Zij zullen worden geselecteerd op basis van hun ontwerpvaardigheden, hun bereidheid om zich voor, tijdens en na de werkweek in te zetten en hun affiniteit met TOD. De geselecteerde ontwerpers ontvangen een bijdrage van € 2.800 als bijdrage in de reis- en verblijfskosten.

Terug naar overzicht