Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
16

Nieuw programma voor publieke infrastructuur gepubliceerd

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft het programma Developmentally Relevant Infrastructure Investment Vehicle (DRIVE) gepubliceerd. Het is de opvolger van de schenkingsfaciliteit Infrastructuurontwikkeling (ORIO). In een kamerbrief uit april 2014 liet de minister al weten dat ORIO zou komen te vervallen. Het programma bood te weinig aandacht voor restfinanciering en aansluiting bij andere programma's.

Voor DRIVE is voor de periode tot en met 31 december 2016 een subsidieplafond vastgesteld van € 150 miljoen. Aanvragen kunnen worden ingediend door ondernemingen wereldwijd, die in aanmerking willen komen voor een opdracht voor de uitvoering van een publiek infrastructuurproject in een van de DRIVE-landen. De nadruk ligt hierbij op de sectoren voedselzekerheid, water, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en / of klimaat. 

Partijen kunnen in het kader van DRIVE in aanmerking komen voor een subsidie, een garantie, een lening, of een combinatie van deze mogelijkheden. Om de haalbaarheid van een project zo vroeg mogelijk te kunnen toetsen, moet de aanvrager eerst een intakeverzoek indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Na het doorlopen van de intakeprocedure kan via RVO.nl de aanvraag daadwerkelijk worden ingediend.

Terug naar overzicht