Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
16

ZonMw-oproep Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Het programma richt zich op onderzoek naar de effectiviteit en kosten van hulpmiddelenzorg thuis. Het betreft primair hulpmiddelenzorg die behoort tot de Zorgverzekeringswet of daar in de toekomst toe kan gaan behoren. Gelet op de maatschappelijke ontwikkelingen rondom ‘Juiste zorg op de juiste plek’, de domeinoverstijgende problematiek en substitutie van zorg, is er beperkte ruimte voor onderzoek naar hulpmiddelenzorg thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet langdurige zorg.

In deze oproep wordt subsidie beschikbaar gesteld voor kennisontwikkeling over innovatieve en bestaande hulpmiddelenzorg thuis, zodat deze op een veilige, effectieve (onder andere functioneringsgerichte) en betaalbare wijze kan worden toegepast in de zorg.

De hoofdaanvrager moet afkomstig zijn van een onderzoeksorganisatie in de zin van het EU staatssteunrecht. Samenwerking is een vereiste. In de projectgroep moeten minimaal de volgende partijen samenwerken: onderzoekers, hulpmiddelengebruikers, zorgverleners en een implementatiedeskundige.

Het totale budget van deze subsidieronde is € 4,2 miljoen. Het maximaal aan te vragen bedrag per onderzoeksvoorstel is € 600.000. 
Aanvragen kunnen tot en met 11 oktober 2022 worden ingediend via MijnZonMw.

Zie voor meer informatie: 
https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/goed-gebruik-hulpmiddelenzorg-thuis-2021-2023-ronde-5/

Terug naar overzicht