Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
16

Winnaars tweede WiFi4EU-call bekend, waaronder 15 Nederlandse gemeenten

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt welke 3400 Europese gemeenten een WiFi4EU-voucher krijgen op basis van de tweede WiFi4EU-call.

Het gaat om gemeenten die een aanvraag hadden ingediend voor de tussen 4 en 5 april 2019 gehouden oproep, waar meer dan 10.000 aanvragen voor binnenkwamen (waarvan bijna 4000 in de eerste tien seconden na de opening van het aanvraagportal).

De vouchers zijn toegekend op volgorde van ontvangst van de aanvragen, met als enige beperking dat er per land minimaal 15 en maximaal 510 vouchers worden toegekend. In totaal 15 Nederlandse gemeenten behoren tot de winnaars, waarmee ons land dus nogal matig scoort.

Kijk voor meer informatie – inclusief lijsten met de winnaars per land – op: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-second-wifi4eu-call-announced

Over WiFi4EU
Met WiFi4EU steunt de EU gratis draadloze internettoegangspunten in gemeentehuizen, bibliotheken, parken en op andere openbare plaatsen. In het kader van WiFi4EU kunnen gemeenten een voucher ter waarde van € 15.000 aanvragen. De WiFi4EU-voucher dekt de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots. De gemeente betaalt gedurende ten minste drie jaar voor de connectiviteit (het internetabonnement), het onderhoud en de exploitatie van de apparatuur.

In de komende jaren zullen er nog twee nieuwe WiFi4EU-calls worden gelanceerd, waarschijnlijk om de zes maanden. De oproepen voor WiFi4EU vinden plaats in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF).

Terug naar overzicht