Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
16

POP3 Groningen open voor niet-productieve investeringen water

De provincie Groningen heeft twee nieuwe openstellingen bekendgemaakt voor de Regeling Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 subsidies provincie Groningen (POP3GRON).

Het betreft twee openstellingen voor niet-productieve investeringen water, op basis waarvan partijen subsidie kunnen aanvragen om te investeren in het ecologisch en hydrologisch functioneren van de watersystemen in de provincie Groningen.Beide openstellingen zijn gericht op investeringen in het landelijk gebied die betrekking hebben op de (her)inrichting/transformatie en het beheer van het watersysteem voor landbouw-, water- en klimaatdoelen.

De ene openstelling is bedoeld voor aanvragen van landbouwers, grondeigenaren, grondgebruikers, landbouworganisaties, natuur- en landschapsorganisaties, provincie, waterschappen, gemeenten, bestuurscommissies en samenwerkingsverbanden van deze partijen. Deze openstelling loopt van 27 mei tot en met 26 juli 2019 en kent een subsidieplafond van € 400.000.

De andere openstelling is exclusief gericht op aanvragen van de provincie Groningen en (inliggende) waterschappen. Deze openstelling loopt van 3 juni tot en met 26 juli 2019 en kent een subsidieplafond van € 6,5 miljoen.

Voor beide openstellingen geldt dat subsidie kan worden aangevraagd voor de volgende niet-productieve investeringen:

  • investeringen die bijdragen aan de realisatie van KRW-doelen. Dit betreft de volgende activiteiten:
    • herinrichtingsmaatregelen watergang (bijvoorbeeld beekherstel, aanleg natuurvriendelijke oevers, aanpassing watergang en/of de aanleg van vispassages);
    • bovenwettelijke waterzuiveringsmaatregelen (bijvoorbeeld aanleg van bovenwettelijke helofytenfilters).
  • investeringen die bijdragen aan de (her)inrichting of transformatie en het beheer van het watersysteem om klimaatdoelstellingen te realiseren.


Investeringen die plaatsvinden in het NNN hebben daarbij de voorkeur.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten.

Terug naar overzicht