Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Zeeland vergemakkelijkt aanvragen cofinanciering voor OPZuid-projecten

Met de Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020 (SOPZUID) geven de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland uitvoering aan OPZuid, het Europees Innovatieprogramma voor Zuid-Nederland (OPZUID).

In de al doorlopen calls van de regeling wordt de administratieve last als zwaar ervaren door de Zeeuwse aanvragers en de betrokken beleidsafdelingen in Zeeland. Deze barrière vraagt volgens de Zeeuwse Gedeputeerde Staten (GS) dan ook om een slimmere aanpak.

GS hebben daarom besloten gebruik te gaan maken van de ervaring van de provincie Noord-Brabant, die vanaf het begin processen heeft gestroomlijnd. Dit betekent dat men in Noord-Brabant in één aanvraag naast de 35% OPZuid-subsidie ook 15% provinciale cofinanciering kan aanvragen. In Zeeland zijn dit twee afzonderlijke administratieve procedures. GS brengen deze twee processen nu ook terug naar één proces.

Het terugbrengen tot één proces gaat vooralsnog voor twee OPZuid-calls gelden, namelijk 'Versterking innovatiesysteem, technologiedomein Logistiek' en 'Versterking innovatiesysteem, technologiedomein Logistiek'. Op basis hiervan wil Zeeland ervaring opdoen of dit positieve effecten heeft op de vermindering van de administratieve lasten.

De stroomlijning wordt in de praktijk gebracht via een wijziging van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2013, door de invoeging van het nieuwe hoofdstuk 'Bijzondere bepalingen voor het verstrekken van cofinanciering voor het Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020. Dit nieuwe (nog te publiceren) hoofdstuk wordt van 19 april tot en met 7 juni 2019 opengesteld, met subsidieplafonds van € 187.500 voor zowel het technologiedomein Logistiek als het technologiedomein Maintenance.

Zie ook: https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/besluitenlijst-vergadering-gedeputeerde-staten-van-16-april-2019 en https://www.zeeland.nl/sites/zl-zeeland/files/subsidieregeling_betreffende_cofinanciering_voor_het_operationeel_programma_zuid-nederland_2014-2020.pdf

Terug naar overzicht