Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Oproep voor Regeling open en online hoger onderwijs in aantocht

De volgende oproep voor het indienen van projectvoorstellen in het kader van de Regeling open en online hoger onderwijs 2018-2022 (ROOHO18) wordt nog voor de zomer van 2019 gepubliceerd.

Dat meldt uitvoeringsorganisatie SURF.

SURF meldt bovendien dat een commissie momenteel de 27 ontvangen voorstellen van de vorige aanvraagronde in 2018 beoordeelt. Uiterlijk 1 mei 2019 wordt beslist over de subsidieverlening.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het stimuleren dat hogescholen en universiteiten actief kunnen experimenteren met vormen van online onderwijs en met het delen en hergebruiken van open leermateriaal. Zo kan er ervaring worden opgedaan met dit type onderwijs in de Nederlandse context, kan er geleerd worden van de resultaten en kan een cultuuromslag in gang gezet worden gericht op het delen en hergebruiken van open leermateriaal.

Subsidie kan worden verstrekt voor projectvoorstellen die zich richten op:

  • doelstelling A: binnen een door SURF voor te dragen thema (voor 2019 is dat 'Online begeleiden van studenten') ontwikkelen en gebruiken van open online onderwijs waarmee direct of indirect het onderwijs voor de studenten in geaccrediteerde opleidingen van de instelling verbeterd wordt met dien verstande dat de aanpak vernieuwend is in de context van de deelnemende instelling; of
  • doelstelling B: het delen, hergebruiken en zo nodig ontwikkelen of doorontwikkelen van open leermateriaal met meerdere instellingen middels samenwerking in vakcommunity’s met dien verstande dat de aanpak is gericht op voor een langere termijn gezamenlijk delen, hergebruiken en ontwikkelen of doorontwikkelen van het open leermateriaal dat wordt benut in geaccrediteerde opleidingen.


De subsidie bedraagt maximaal € 100.000 per subsidieaanvraag voor projecten gericht op doelstelling A. Voor projecten gericht op doelstelling B bedraagt de subsidie maximaal € 175.000 per subsidieaanvraag. Het subsidiebedrag wordt door de ontvanger aangevuld met minimaal hetzelfde bedrag aan eigen middelen.

Aanvragen kunnen jaarlijks tot en met 15 december (of als deze datum in een weekend valt op de eerste daaropvolgende werkdag) worden ingediend.

Terug naar overzicht