Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

NRO-oproep samenwerking en verantwoording mbo-instellingen

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft de oproep 'Horizontale samenwerking en verantwoording door mbo-instellingen 2019' gepubliceerd.

Binnen deze subsidieronde kunnen aanvragen worden ingediend voor onderzoek naar horizontale samenwerking en verantwoording door het mbo. Binnen de oproep komen twee thema's aan bod:

  • Thema 1: Horizontale samenwerking door het mbo: dit thema gaat in op de vragen: hoe worden de doelstellingen van horizontale samenwerking gerealiseerd en in welke vormen is dit terug te vinden in het mbo en in de regio? Met horizontale samenwerking wordt bedoeld: samenwerking in de regio en/of met het werkgebied. Partners van de mbo-instelling zijn onder andere: bedrijven in het werkgebied; regionale bestuurders en gemeenten en andere mbo-instellingen en hbo-instellingen;
  • Thema 2: Horizontale verantwoording door het mbo: het tweede thema betreft het in kaart brengen en ordenen van verschillende vormen van horizontale verantwoording op instellingsniveau, ook in verhouding tot en in aanvulling op verticale verantwoording. Bij horizontale verantwoording verantwoorden mbo-instellingen zich niet alleen intern aan hun raad van toezicht en extern aan de Inspectie van het Onderwijs, maar ook aan relevante partners in de regio.


Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia bestaande uit onderzoekers verbonden aan (onderzoeksinstellingen die gelieerd zijn aan) universiteiten, instellingen voor hoger beroepsonderwijs, of andere onderzoeksinstellingen in Nederland waar onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd. Een onderzoeker mag maximaal eenmaal indienen per thema, hetzij als hoofdaanvrager, hetzij als medeaanvrager.

Voor het thema horizontale samenwerking is een budget van € 300.000 beschikbaar. Voor het thema horizontale verantwoording is het beschikbare budget € 200.000. Voor beide thema's zal één voorstel worden gehonoreerd. Voor beide thema's geldt een minimale looptijd van één jaar en een maximale looptijd van twee jaar.

De deadline voor het indienen van intentieverklaringen is 9 mei 2019, 14.00 uur. Uitgewerkte aanvragen kunnen tot en met 4 juni 2019, 14.00 uur worden ingediend.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nro/nro-horizontale-samenwerking-en-verantwoording-door-mbo-instellingen-2019/nro-horizontale-samenwerking-en-verantwoording-door-mbo-instellingen-2019.html

Terug naar overzicht