Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT) voor 2015 gepubliceerd

Subsidie in het kader van de MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT) wordt verstrekt voor activiteiten die passen binnen een jaarlijks programma dat door de verschillende topsectoren wordt opgesteld. Op regionaal niveau werden eveneens subsidies voor soortgelijke projecten verstrekt, die werden getoetst aan de Regionale Innovatie-Strategieën (RIS). In 2015 stellen het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) voor het eerst gezamenlijk een budget beschikbaar voor de MIT. Het doel is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren.

De instrumenten waarvoor de subsidie wordt verstrekt zijn:

MIT-kennisvoucher: een 'waardebon' waarmee een mkb-ondernemer een kennisvraag kan laten beantwoorden door een kennisinstelling;
MIT-haalbaarheidsproject: brengt de technische en economische risico’s in kaart van een voorgenomen innovatieproject;
MIT-R&D-samenwerkingsproject: is gericht op de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.


Voor bijna alle MKB - instrumenten is in de regio budget beschikbaar. Ondernemers dienen hun aanvraag in binnen de regio waar zij gevestigd zijn. Een ondernemer kan terecht bij het landelijke vangnet als
de aanvraag inhoudelijk niet past binnen de Regionale Innovatiestrategie (RIS) of
het instrument niet regionaal aangeboden wordt (bijvoorbeeld kennisvouchers). U kunt via de MIT in 2015 één kennisvoucher ontvangen, en/of éénmaal subsidie voor één van de overige instrumenten.

De periode waarbinnen subsidieaanvragen kunnen worden ingediend begint op 19 mei 2015 en eindigt op 15 september 2015. Met het oog op het vangnetkarakter van deze regeling is deze periode is iets langer dan de periode waarin de provinciale subsidieverordeningen voor MIT in 2015 open staan. Deze sluit op 1 september 2015.

Terug naar overzicht