Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Subsidieplafond Operationeel Programma Zuid-Nederland voor periode 2007-2013 gewijzigd

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben de zevende wijziging van de Subsidieregeling operationeel programma Zuid-Nederland voor de periode 2007-2013 gepubliceerd. De wijziging heeft betrekking op het subsidieplafond voor innovatieprojecten dat voor de periode van 1 september tot en met 31 december 2015 werd vastgesteld op € 8.250.000. Het is nu vervangen door een subsidieplafond van € 0. Voor de periode 2014/2020 is er namelijk een nieuw programma van start gegaan.

Op het niveau van de landsdelen en in samenspraak met Rijk is besloten dat de EFRO-middelen voor deze nieuwe periode binnen Nederland het beste kunnen worden ingezet op (slechts) twee van de elf thema’s die in de verordening van de Europese Commissie en Raad voor EFRO zijn geformuleerd. De EFRO-middelen worden ingezet op de volgende thema's: innovatiebevordering (thema 1) en de overgang naar een koolstofarme economie (thema 4). Landsdeel Zuid kiest daarbinnen voor de inzet op de onderstaande investeringsprioriteiten:

1A: Innovatiebevordering: Versterken onderzoek- en innovatie-infrastructuur, in het bijzonder gericht op de human capital agenda;

1B: Bevordering onderzoek en innovatie en het ontwikkelen van verbindingen en synergiën;

4F: Onderzoek, innovatie en gebruik van low-carbon technologie.


De Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie (RIS3), waarin de doelstellingen van Europa zijn vertaald naar regionale maatschappelijke uitdagingen, ligt aan de basis van het OPZuid. Voor het speerpunt innovatiebeordering focust het OPZuid zich op crossovers tussen internationale topclusters onderling (high tech systems, chemie, agrofood) en met nationale topclusters met internationale potentie (life sciences & health, biobased, logistiek en maintenance). Voor het speerpunt koolstofarme energie ligt de nadruk op slimme uitrol.


Het Europees Innovatieprogramma Zuid-Nederland (OP ZUID) is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Het nieuwe programma staat op dit moment open voor aanvragen. De indieningsperiode sluit op 30 april 2015.

Terug naar overzicht