Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Subsidie voor innovatief MKB in topsectoren in Zuid-Nederland

In 2015 stellen het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) voor het eerst gezamenlijk een budget beschikbaar voor de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT). Voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg samen gaat het om een bedrag van € 9 miljoen. Met deze bijdrage worden adviestrajecten, haalbaarheidsprojecten en R&D samenwerkingsprojecten ondersteund. Op 21 april zal hiervoor door de drie colleges van Gedeputeerde Staten in Zuid-Nederland een subsidieregeling worden vastgesteld.

De regeling zal geopend zijn van 19 mei tot en met 1 september 2015. Voor bijna alle MKB - instrumenten is in de regio budget beschikbaar. Voor de regio Zuid-Nederland gaat het om € 2,7 miljoen
voor haalbaarheidsprojecten en € 6,3 miljoen voor R&D samenwerkingsprojecten.

Ondernemers dienen hun aanvraag in binnen de regio waar zij gevestigd zijn. Een ondernemer kan terecht bij het landelijke vangnet als de aanvraag inhoudelijk niet past binnen de Regionale Innovatiestrategie (RIS) of het instrument niet regionaal aangeboden wordt (bijvoorbeeld kennisvouchers). U kunt via de MIT in 2015 één kennisvoucher ontvangen, en/of éénmaal subsidie voor één van de overige instrumenten.

Terug naar overzicht