Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - Open Oproep ADE Sound Lab 2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert een open oproep, die is gekoppeld aan het Amsterdam Dance Event. Het Stimuleringsfonds en ADE voeren in dit kader een programma uit, dat is gericht op experimenten en onderzoek op het vlak van muziekinstrumenten en beeld en geluid in relatie tot de dance-scene. Het programma maakt deel uit van het flankerend beleid van de Deelregering E-cultuur. Makers, programmeurs en muzikanten kunnen tot en met 18 mei 2015 een projectvoorstel indienen.

Het Amsterdam Dance Event 2015 vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober in Amsterdam. Het Stimuleringsfonds heeft een totaal bedrag van € 40.000 gereserveerd voor de doorontwikkeling van verschillende projecten in de aanloop naar ADE. Per project kan tot een maximum van € 7.500 worden aangevraagd. De geselecteerde voorstellen ontvangen subsidie op basis van de Deelregeling E-cultuur.

Het projectvoorstel moet zijn gericht op het ADE Sound Lab programma. ADE Sound Lab is een meerdaags programma, waarin de diepte wordt gezocht op het gebied van geluidssynthese en innovatieve manieren om geluid te produceren. Daarnaast is er aandacht voor experimentele combinaties van geluid en visualisaties. ADE en het Stimuleringsfonds willen pioniers op dit gebied de ruimte geven om te laten zien waar ze mee bezig zijn en hun projecten verder helpen ontwikkelen. Het programma bevat demonstraties, workshops en masterclasses. Er zijn lezingen, een DIY-area, jamsessies en optredens. Er is nadrukkelijk ruimte voor experiment. Focuspunten zijn modulaire synthesizers en integratie van beeld en geluid. Het programma wordt mede samengesteld uit de inzendingen van de open oproep. In welke vorm en binnen welk onderdeel het project wordt gepresenteerd, wordt in overleg met ADE en de inzenders bepaald.

Het doel van het programma en de open oproep is de vele initiatieven op het gebied van e-cultuur en elektronische muziek te kanaliseren, in de hoop dat makers een internationaal vervolg kunnen geven aan hun praktijk, in het kielzog van het succes van de Nederlandse dance-scene en DJ's. Het Stimuleringsfonds wil dit doel bereiken door een kwalitatief sterk programma neer te zetten met een open formule, waarin Nederlandse makers zich kunnen presenteren aan een internationaal vakpubliek.

Terug naar overzicht