Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Overijssel maakt nieuwe innovatiesubsidie bekend

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben aan de Bijzondere Bepalingen Innovatie van het Uitvoeringsbesluit Subsidies een nieuwe paragraaf toegevoegd: Innovatiedriehoek. Deze paragraaf is de uitwerking van het programma 'Innovatie zichtbaar in gebiedsontwikkeling Innovatiedriehoek'. De paragraaf bestaat uit drie subparagrafen: Launching Customer, Small Business Innovatie Regeling Twente en Living Lab. De doelstelling van het innovatieprogramma is tweeledig:


verbeteren van het vestigingsklimaat in de Innovatiedriehoek;

bevorderen van een succesvolle marktintroductie van innovaties die aansluiten bij de behoeften van de gebiedsontwikkeling Innovatiedriehoek Twente.


Met de Subparagraaf Launching Customer wil de provincie de gemeenten Enschede en Hengelo, de regio Twente en de Universiteit Twente stimuleren, om innovatiegericht in te kopen. Subsidie kan worden verstrekt in de vorm van een geldlening of in de vorm van een voorwaardelijk te verstrekken geldbedrag dat bepaalde nader gespecificeerde risico's dekt.
De geldlening is maximaal 100% van de subsidiabele kosten, tot ten hoogste € 1 miljoen. De risicodekking is maximaal 33,3% van de subsidiabele kosten, tot maximaal € 350.000.
Het subsidieplafond voor 2015 is vastgesteld op € 1,5 miljoen.

De subparagraaf Small Business Innovatie Regeling richt zich op het ondersteunen van een uitvraag aan de markt door de gemeenten Enschede, Hengelo, regio Twente en de Universiteit Twente. De bedoeling is dat zij zich oriënteren op mogelijk innovatieve producten die kunnen aansluiten bij hun opgave. Deze marktoriëntatie maakt onderdeel uit van het proces van Innovatiegericht Inkopen. Aan deze partijen, die een rol als Launching Customer vervullen, kan een subsidie van maximaal 50% van de subsidiabele kosten worden verleend, tot ten hoogste € 50.000. Het subsidieplafond voor 2015 is € 100.000.

De Subparagraaf Living Lab heeft twee doelstellingen: het stimuleren van innovaties die zich bevinden in de demonstratiefase of fase van testen van systeemintegratie (TRL levels 6-8) en daarnaast het zichtbaar maken van innovaties in de Innovatiedriehoek. Partijen met ervaring op het gebied van stimuleren van innovaties bij marktpartijen kunnen een subsidie aanvragen voor het openstellen van een proeftuinfaciliteit. De subsidie is maximaal 50% van de subsidiabele kosten, tot ten hoogste € 750.000. Voor 2015 is € 1 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht