Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Noord-Holland stelt vijf projecten vast voor impuls Economie en Werkgelegenheid

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de volgorde vastgesteld van projecten die in aanmerking komen voor een extra provinciale bijdrage uit het Impulspakket Economie en Werkgelegenheid van € 10,5 miljoen.
Een besluit over de volgorde was nodig omdat het in maart vastgestelde Impulspakket gefaseerd ter beschikking gesteld wordt: € 1,89 miljoen in 2014 en € 8,53 miljoen in 2015. De volgorde van de projecten is tot stand gekomen op basis van de uitvoerbaarheid van en de noodzaak om op korte termijn al tot aanvullende financiering te komen.
De overeengekomen fasering betekent dat GS aan Provinciale Staten voorstellen om in 2014 een subsidie toe te kennen aan:
• De restauratie van een voormalige kerk in Landsmeer (€ 250.000);
• De realisatie van de natuurbrug Zeepoort in nationaal park Zuid-Kennemerland (€ 1 miljoen);
• Het vaarrecreatieknooppunt ‘Poort van Waterland’ in Amsterdam (€ 175.000);
• Project voor waterbeheer en landbouw aan de IJsselmeerdijk in Wieringermeer (€ 130.000);
• Plaatsen van 250 extra laadpalen voor elektrische auto’s in de regio Amsterdam (€ 300.000).
Het Impulspakket Economie en Werkgelegenheid is het resultaat van de uitwerking van de motie stads- en dorpsontwikkeling van Provinciale Staten uit juni 2013 en het aangenomen amendement bij de behandeling van de Begroting 2014, waarin vooral ook aandacht werd gevraagd voor projecten die de werkgelegenheid verder zouden kunnen bevorderen. Voor de aanleg van de vijf projecten uit 2014 gaat het in totaal over ongeveer 75 fte.

Terug naar overzicht