Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
16

Friesland: € 1,2 miljoen extra voor Stinaf II

De provincie Fryslân heeft vanwege het succes van Stinaf II, het subsidieplafond van de regeling verhoogd van ruim € 2 miljoen naar € 3.287.962. Met de verhoging van € 1,2 miljoen kunnen 14 extra aanvragen
behandeld worden. Stinaf II is één van de projecten uit het programma Wurkje foar Fryslân. 

In november vorig jaar zijn in totaal 78 complete aanvragen ingediend, met een totale subsidievraag van bijna € 7 miljoen. Door middel van een loting is een rangorde van behandeling aangebracht. Binnen het budget van € 2 miljoen konden de eerste 23 ingelote aanvragen in behandeling worden genomen. De 14 extra aanvragen die nu bekeken worden, zijn gekozen op basis van de al verrichte loting. Er kunnen geen aanvragen meer worden ingediend.

De provincie heeft verder besloten om € 1,5 miljoen te reserveren voor een kredietfonds dat bestemd zal zijn voor recreatief-toeristische ondernemers. Hiervoor zal in het najaar een fonds in het leven worden geroepen.

Stinaf II richt zich op kwaliteitsverbetering, verduurzaming en het toegankelijker maken van toeristische accommodaties en voorzieningen in de provincie Friesland.

Terug naar overzicht